Doğal Enerji Kaynağı
Siyah sarımsak, hem yoğun iş yaşamı hem de şehir hayatının doğurduğu zorluklar nedeniyle ortaya çıkan doğal enerji kaynağı ihtiyacımızı karşılar. Birçok besin grubu ya da vitamin takviyeleri enerjimizi bir anda yükseltip kısa bir süre sonra çok daha halsiz hissetmemize neden olurken, siyah sarımsak bu duruma sebep olmayacak bir denge sağlar. Normal sarımsağın doğal yıllandırma yani fermantasyon sürecinden geçirilerek elde edilen siyah sarımsağın içeriğinde çok daha fazla antioksidan ve polifenol bulunmaktadır. Metabolizma düzenleyici etkisi bulunan bu antioksidanlar, kan basıncını düzenleyici ve enerji seviyesini artırıcı özellikler taşır.
Güçlü, doğal, enerji verici ve canlandırıcı bir besin olan siyah sarımsak, sadece ekstra enerjiye ihtiyaç duyulan yoğun günlerde değil her gün düzenli olarak gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Japon bilim adamları tarafından yapılan testler, siyah sarımsağın içeriğindeki amino asitlerin düzenli egzersizden kaynaklanan yorgunluğu azaltmaya ve hatta fiziksel gücü artırmaya yardımcı olduğunu da göstermektedir. Bu nedenle siyah sarımsak, düzenli spor yapanların ya da sporcuların doğal enerji kaynağı olarak kullanabileceği bir besindir.
Vücuttaki glukozun işlenmesine yardımcı olan siyah sarımsak, sağlıklı ve dengeli beslenme düzeninizi daha kolay korumanızı sağlar. Düzenli kullanımda içeriğinde bulunan vitamin, mineral, polifenol ve sülfür bileşenleri ile ihtiyaç duyduğumuz günlük enerjiyi en doğal şekilde almamıza destek olur. İçeriğinde birçok kimyasal ve yapay bileşen bulunan takviyeler uzun süreli düzenli kullanımda birçok yan etkiye sebebiyet verme riski taşırken siyah sarımsak doğal enerji kaynağı olarak güvenle düzenli olarak kullanılabilir.
Referanslar; S. Akan. Sarımsak (Allium sativum L.) Tüketiminin İnsan Sağlığına Yararları Akademik Gıda. 12(2) (2014) 95-100.
Young-Min Lee et al. Antioxidant Effect of Garlic and Aged Black Garlic. Nutrition Research and Practice (2009), 3(2), 156-161.
Selen Akan. Siyah Sarımsak. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Derleme Gıda (2014) 39 (6): 363-370.